Więc gulasz z żołądków taka mała wielka uczta tylko dla mnie. składniki: 600 g żołądków, u mnie z kurczaka 1 duża cebula 3/4 l wody 2 marchewki 1 łyżka majeranku 1 łyżeczka słodkiej papryki 2 listki laurowe 2 listki laurowe sól,pieprz ostra papryka garść posiekanej natki pietruszki 2 łyżki mąki pszennej Żołądki dokładnie oczyścić i pokroić na małe kawałki. Od małego lubię żołądki i pamiętam, że zawsze w domu były kłótnie kto zjada żołądek od kury z rosołu. U nas podroby nie cieszą się dużym powodzeniem, jeśli już to tylko drobiowe i w niewielkich ilościach, większość zjadam ja. Dodać przyprawy i dusić pod przykryciem na średnim ogniu aż żołądki zmiękną ok 1 godzinki. Następnie obrać marchewkę i pokroić w plasterki lub jak duża to w półplasterki. Dodać do żołądków i dusić jeszcze ok 30minut aż marchewka i żołądki będą mięciutkie.