duża marchewka z bulionu, pokrojona w kostkę 1 korzeń pietruszki z bulionu, pokrojony w kostkę kawałek selera z bulionu, pokrojony w kostkę 2 cm świeżego imbiru 1 łyżka oleju 1 duża cebula, drobno posiekana 2 ząbki czosnku, zgniecione nożem sól, świeżo mielony pieprz szczypta kardamonu szczypta ostrej papryki 165 ml mleka kokosowego (mała puszka) Pyszna, kremowa i wyjątkowa zupa - krem z jadalnych kasztanów z dodatkiem mleczka kokosowego i szczyptą kardamonu. W garnku umieszczamy kasztany, marchewkę, korzeń pietruszki, seler, imbir i podsmażoną cebulkę z czosnkiem. Składniki: 500 g kasztanów jadalnych 600 ml bulionu warzywnego 1 Dodatkowo: groszek ptysiowy świeża natka pietruszki CZAS PRZYGOTOWANIA: 50 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY 1. Piekarnik rozgrzewamy do 220 stopni Celsjusza. Wkładamy do piekarnika na 20 minut, następnie wyciągamy, odstawiamy do lekkiego przestygnięcia i obieramy ze skorupek. Rozlewamy do miseczek, podajemy z groszkiem ptysiowym i świeżą natką pietruszki.