Domowe wafelki

Monika
Desery
13.11.2015 19:27
Domowe wafelki

Wodę z octem i cukrem gotujemy do tzw. nitki ( po kilku minutach gotowania robimy test polegający na nalaniu łyżką kropli cieczy na talerzyk; jeśli kropla nie rozlewa się i tężeje oznacza to, że syrop jest gotowy ) 2) SKŁADNIKI - pół szklanki wody - 2 szklanki cukru - 2 białka - kisiel truskawkowy lub wiśniowy - cukier waniliowy - łyżka octu - paczka suchych wafli SPOSÓB PRZYGOTOWANIA 1) Tak przygotowane wafle zostawiamy na kilkanaście minut aby masa stężała, następnie kroimy wzdłuż w równe paski, a paski w rąby Piąty wafel kroimy na 4 równe części i również smarujemy masą i składamy 6) Wafelki aż kipią od nadmiaru cukru i kalorii, ale przynajmniej nie zawierają chemii i konsertwantów, tak jak sklepowe słodycze.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.moje-idealia.pl/2015/11/domowe-wafelki.html