Składniki
* 4 plastry schabu
* sól, pieprz, mąka do obtoczenia kotletów
* 2 średnie cebule
* 8 korniszonów
* szklanka bulionu (może być z kostki)
* 2 łyżki białego octu winnego
* 3 łyżeczki musztardy sarepskiej
* łyżka miodu
* 2 łyżki śmietany
* 2 łyżeczki estragonu
* tłuszcz do smażenia kotletów
Przepis
Kotlety rozbijamy, solimy i pieprzymy z każdej strony. Obtaczamy w mące. Krótko przesmażamy na patelni. Przekładamy do garnka. Cebulę kroimy w piórka, podsmażamy. Dodajemy do mięsa. Ogórki konserwowe kroimy półplasterki i dodajemy do dania. Całość zalewamy bulionem. Dodajemy miód, ocet, musztardę. Dusimy pod przykryciem ok. 25 min. Dodajemy śmietanę i estragon. Dusimy jeszcze 5 min.