Zupa z pora

Anna
Zupy
08.11.2015 17:48
Zupa z pora

Potrzebne nam:- 1 duży lub 2 mniejsze pory (białe części)- serek topiony (200g)- 1/3 szklanki kaszy jęczmiennej- litr bulionu warzywnego lub drobiowego- chili- pieprz czarny mielony- sól- gałka muszkatołowa- 2 łyżki oliwy czosnkowej- łyżka masłaPrzygotowanie:Pory kroimy na talarki i podsmażamy na oliwie z masłem. Zupa z porów jest bardzo kremowa dzięki użyciu serka topionego, a dodatek chili przyjemnie rozgrzewa. Zupka idealna na tę porę roku - jest bardzo sycąca i dostarcza mnóstwa energii. Dodajemy przyprawy: po sporej szczypcie chili oraz pieprzu, trochę soli i małą szczyptę gałki muszkatołowej. Zalewamy bulionem, dodajemy kaszę i serki, po czym gotujemy, co jakiś czas mieszając, około 10-15 minut.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://wposzukiwaniuinspiracji.blogspot.com/2015/11/zupa-z-porow.html