Schab duszony. Schab w sosie.

Helka
Obiad
07.11.2015 13:31
Schab duszony. Schab w sosie.

Na patelni rozgrzać oliwę i smażyć schabowe z obu stron przez ok. 1 minutę. Marchewkę, por i cebulę wraz z tłuszczem ze smażenia wrzucić do brytfanny lub dużego garnka, zalać 600ml bulionu. Na sam koniec schab wyjąć z garnka, a pozostały sos zagęścić mąką lub zabielić śmietaną. Mięso powinno być całkowicie zanużone – jeśli nie jest, to należy dolać jeszcze trochę wody. Dusić mięso pod przykryciem, na małym ogniu, przez ok. 50-60 minut. Cebulę obrać, pokroić w piórka lub większą kostkę. W międzyczasie lekko rozklepać schabowe, posypać solą, pieprzem i słodką papryką.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://kulinarneprzeboje.pl/2014/12/13/schab-duszony-schab-w-sosie/