Paszteciki te stanowią nie tylko pyszny obiad, ale i świetną przekąskę na gorąco na wszelkie imprezy :) SKŁADNIKI: (ok 40 szt) Ciasto: 320 - 350 g mąki 200 g masła/margaryny 1 jajko 100 g śmietany 18% 1/2 łyżeczki soli Farsz: 500 g mięsa z rosołu marchewka z rosołu (można pominąć) 2 cebule 1 czerwona papryka kilka łyżek kukurydzy 2 łyżki masła (najlepiej klarowanego) 4-5 łyżek sosu Salsa Mexicana od Folwark*Dodatkowo sól, pieprz do smaku sól, pieprz do smaku 1 jajko do posmarowania wierzchu czarnuszka do posypania *można zastąpić pikantnym keczupem Mięso zmielić razem z marchewką (można zmielić również z cebulę, ale wówczas paprykę trzeba podsmażyć osobno). 2. Farsz: cebule i paprykę drobno pokroić, podsmażyć na maśle, przykryć i poddusić do miękkości (w razie potrzeby można podlać odrobiną wody). Najlepiej smakują z czerwonym barszczykiem - choć z sosem lub keczupem są również pyszne :) Inspiracja: Uwielbiam gotować Wzdłuż dłuższego boku ułożyć farsz, zrolować i powstały rulon z mięsem w środku odciąć nożem od reszty. 1. Ciasto: masło posiekać z mąką, dodać jajko, śmietanę i sól. Pokroić na kawałki (u mnie ok 4-5 cm).