Pulpety wieprzowe z jabłkiem

Paweł
Obiad
29.10.2015 10:00
Pulpety wieprzowe z jabłkiem
  • Czas gotowania: 20 min
  • Czas przygotowania: 15 min

Składniki

250g mielonej wieprzowiny

1/2 jabłka

szałwia

łyżeczka kminku

1 cebula

1 jajko

sól i pieprz

miód

1/3 szklanki syropu malinowego

1 łyżeczka musztardy Dijon

Przepis

1. Mięso mielone wymieszaj ze startym na tarce jabłkiem, pokrojoną szałwią, kminkiem, pokrojoną drobno cebulą i jajkiem. Dopraw do smaku solą i pieprzem

2. Uformuj nieduże kulki i ułuż w naczyniu żaroodpornym i wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piecz przez 10 minut

3. Miód, syrop i musztardę wymieszaj, otrzymanym sosem polej pulpety i piecz jeszcze 15 minut