1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia 2 szczypty soli 1/2 szklanki cukru 4 jajka, żółtka oddzielone od białek 1 3/4 szklanki wody 1/2 szklanki oleju Dodatki: cukier puder bita śmietana sos toffi i czekoladowy świeże owoce owoce z puszki CZAS PRZYGOTOWANIA: 20 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY Ważne: Każda gofrownica jest trochę inna, więc czas przygotowania gofrów może różnić się od tego podanego w przepisie. 2. Na rozgrzaną płytę gofrownicy przy pomocy chochelki wlewamy porcję ciasta, zamykamy i smażymy, aż gofry będą rumiane i chrupiące (mi to zajmuje 9 minut). Gofry powinny być chrupiące i lekko zarumienione z zewnątrz oraz mięciutkie w środku. 1. W jednej misce mieszamy ze sobą mąkę, proszek do pieczenia i jedną szczyptę soli. Gofry wyszły chrupiące z zewnątrz i mięciutkie w środku. Gotowe gofry podajemy z ulubionymi dodatkami, np. cukrem pudrem, bitą śmietaną, sosami i/lub owocami :) Dokładnie takie, jakie można kupić w budkach z goframi :) W drugiej misce mieszamy cukier z żółtkami, wodą i olejem.