Składniki na 2 małe porcje: 1/4 szklanki kaszy jaglanej 1/2 szklanki wody 1/2 szklanki mleka 1 łyżeczka sezamu 1/2 cm imbiru 1/4 łyżeczki cynamonu szczypta kardamonu 1 główka goździka 2 łyżeczki miodu 1/2 gruszki Na szczęście z pomocą przyszła mi kasza jaglana, którą powinno się jeść pod różnymi postaciami podczas choroby, oraz mocno rozgrzewające przyprawy korzenne <3 Kasza jaglana podana jako mus sprawdza się fantastycznie w przypadku bolącego, spuchniętego gardła, bo po prostu można ją przełknąć :) 2. W misie blendera umieszczamy ugotowaną kaszę, 2 łyżeczki miodu i 1/2 gruszki. Dodatkowo: szczypta cynamonu do posypania kilka plasterków gruszki do ozdoby łyżeczka sezamu do posypania CZAS PRZYGOTOWANIA: 20 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY 1. 3. Do kubeczków nakładamy mus, posypujemy szczyptą cynamonu i sezamem, dekorujemy kawałkami gruszki.