Drożdżówki z jabłkami

Ewelina
Ciasta
27.10.2015 21:16
Drożdżówki z jabłkami

Składniki: - 0,5 kg mąki pszennej - 250 ml mleka - 80 g masła - 80 g cukru - 30 g świeżych drożdży - szczypta soli - jabłka prażone w słoiku - migdały płatki - białko do posmarowania - cukier puder do oprószenia Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, smarujemy białkiem, wkładamy do nagrzanego piekarnika na 180 stopni i pieczemy około 25 minut. Wlać rozpuszczone letnie masło i ponownie miksować około 5-8 minut do momentu, aż ciasto będzie odchodzić od ścianek misy z miksera i będzie gładkie i jednolite. Mąkę przesiać dodać resztę cukru, szczyptę soli, zaczyn drożdżowy i miksować na wolnych obrotach około 3-4 minuty. Piekę bo lubię, zdjęcia na FB Bernadetta - Prawo do gotowania z pasją Ewelina - Stylowa kuchnia Monika - Matka wariatka Ewa - zdjęcie na fb Blat lekko oprószyć mąką i rozwałkować ciasto na grubość około 4-5 mm. Według przepisu Eli drożdżówki powinny być z nutellą jednak ja zrobiłam z jabłkami.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://ala-piecze.blogspot.com/2015/10/drozdzowki-z-jabkami.html