Składniki: 1 duża golonka wieprzowa (taka około 1 kg) 2 nóżki wieprzowe 2 marchewki kawałek selera 1 pietruszka 4 ziarenka ziela angielskiego 2 liście laurowe 2 ząbki czosnku groszek konserwowy sól pieprz Do garnka włożyć oczyszczoną golonkę i nogi wieprzowe, marchewkę,seler, pietruszkę,liśc laurowy, ziele angielskie, czosnek, sól. Pokroić marchewkę na plasterki i ułożyć na dnie miseczek wraz z groszkiem, dodać mięso i zalać wywarem, a następnie odstawić do wystudzenia. Mój czas przygotowania jednak skrócił się od kiedy dostałam w prezencie szybkowar za który bardzo dziękuję mojemu znajomemu Panu J. Gotuję galaretę drobiową , z wołowiną, ale też z golonki i nóżek wieprzowych. Bardzo, bardzo dziękuję i zapraszam na galaretę.