Spaghetti z lekko pikantnym sosem pomidorowym i wołowiną

Dagmara
Makarony
16.10.2015 18:45
Spaghetti z lekko pikantnym sosem pomidorowym i wołowiną

Składniki na 3-4 porcje: 4 słodkie pomidory 2 ząbki czosnku kawałek papryczki chilli (max 1/2) 1 łyżka mascarpone (opcjonalnie) 1 łyżeczka cukru 2 łyżki oliwy z oliwek 1 cebula, drobno posiekana 500 g mielonej wołowiny 1/2 łyżeczki suszonego oregano 1/2 łyżeczki słodkiej papryki sól, świeżo mielony pieprz kilka listków świeżej bazylii Do podania: makaron spaghetti CZAS PRZYGOTOWANIA: 40 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY 1. 3. Na talerze wykładamy makaron, na nim kładziemy gęsty mięsny sos. Pomidory w skórce , kawałek papryczki (bez pestek) i czosnek wrzucamy do misy blendera i miksujemy kilka minut. Przelewamy do małego garnuszka i gotujemy na średnim ogniu ok 20 minut, aż połowa płynu odparuje. Wrzucamy posiekaną cebulę i podsmażamy 3-4 minuty, aż zmięknie.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://my-culinaryart.blogspot.com/2015/10/spaghetti-z-lekko-pikantnym-sosem.html