Ziemniaki zetrzeć na tarce o grubych oczkach , dodać jajka, mąkę , cebulę drobno posiekaną,doprawić solą i pieprzem oraz szczyptą gałki muszkatołowej. Sos 1 duża cebula 250 g pieczarek 250 ml śmietany słodkiej sól,pieprz,papryka słodka, papryka ostra 2 łyżki masła klarowanego Na patelni rozgrzać masło i podsmażyć cebulę pokrojoną w piórka, dodać obrane i pokrojone w plasterki pieczarki. Jednak nie bardzo lubię trzeć na tarce ziemniaki, a więc wypróbowałam sposób tarcia na tarce o grubych oczkach. Składniki 1 kg ziemniaków 2 jajka 1 cebula 3 łyżki mąki sól pieprz gałka muszkatołowa olej do smażenia Na rozgrzany olej nakładać łyżką placki i smażyć na rumiany kolor z dwóch stron. dodać obrane i pokrojone w plasterki pieczarki.