Składniki na 3 blachy ciasteczek: - 2 szklanki mąki krupczatki - 1 szklanka mąki pszennej - 100 g cukru pudru - 2 żółtka z jajek ugotowanych na twardo - 4 surowe żółtka - 250 g masła - 2 łyżki wódki - szczypta soli - marmolada lub masa do przełożenia - lukier - ozdoby Mąki i cukier puder przesiać na stolnicę. Można ich też niczym nie przekładać ale wtedy radzę dodać więcej cukru, dałam go mniej bo i lukier i marmolada są słodkie. Dodać sól, surowe żółtka, masło i ugotowane żółtka starte na tarce. Nadają się do dłuższego przechowywania a najlepiej smakują na drugi dzień po upieczeniu. Znowu dałam się namówić córeczce na pieczenie ciasteczek.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://cukierenkaklementynki.blogspot.com/2015/10/ciasteczka-na-krupczatce.html