Porcje: 8 Składniki: Ciasto: - 125 g mąki pszennej, - 75 g schłodzonego masła w kawałkach, - szczypta soli, - zimna woda, - oliwa do posmarowania formy. - 200 g liści szpinaku, - 1 puszka odsączonej czerwonej fasoli, - 250 g kremowej gorgonzoli, - 4 łyżki tartego parmezanu, - 3 jaja, - 2 ząbki czosnku, - ½ łyżeczki ziół prowansalskich, - Sól i pieprz do saku, - Granat, - Oliwa truflowa. Szybko zagnieść ciasto z niewielką ilością zimnej wody, rozwałkować na stolnicy, wyłożyć na formę posmarowaną oliwą, odciąć ciasto wystające z nad formy. - Nagrzać piekarnik do 200 stopni, ciasto przykryć papierem do pieczenia i obciążyć (np. wysypując na papier fasolę), piec 10 minut. - Wyjąć ciasto z piekarnika, usunąć papier i fasolę, na ciasto wylać farsz. Przygotowanie: - W malakserze zmiksować na okruchy mąkę, sól i masło (lub posiekać składniki nożem na stolnicy).