Składniki
podwójna pierś z kurczaka
1 szklanka wody
1 papryka czerwona
1 papryka zielona
1 papryka żółta
1 pomidor
4 ząbki czosnku
4 kawałki chleba żytniego
przyprawy: sól, papryka, czosnek granulowany, oregano
Przepis
Kurczaka pokroić w kostkę i wrzucić na rozgrzaną patelnie. Zalać go woda i dodać pokrojone 3 ząbki czosnku . Dodać łyżeczkę soli i drobno pokrojonego pomidora. Całość dobrze wymieszać i przykryć pokrywką. Gotować ok 5 min i dodać paprykę pokrojoną w paski o średniej grubości. Wsypać resztę przypraw i znowu przykryć pokrywką, aby papryka szybciej zmiękła a kurczak przeszedł jej aromatem. Gotować ok 10 min, mieszając od czasu do czasu. Chlebek żytni można zostawić w całości ale ja swój przekroiłam żeby wyszły fajne trójkąty. Później włożyłam je do piekarnika i podpiekłam ,aby był chrupki. Kiedy był już odpowiedni natarłam tosty przekrojonym na pół ząbkiem czosnku ,aby chleb był delikatnie czosnkowy. Podałam go na samej górze żeby nie stracił chrupkości.