1 opakowanie pokrzywy trawą cytrynową o smaku limonki 2 szkl mąki 4 jajka 3/4 szkl cukru 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 1 szkl oleju 2 łyżeczki proszku do pieczenia Krem 500 ml śmietany 36% 2 tabliczki białej czekolady 3/4 tabliczki mlecznej czekolady Poncz sok z jednej cytryny 1 szkl ciepłej wody 1 łyżka cukru Dodatkowo 2-3 połówki brzoskwini z puszki truskawka kawałek kiwi kawałek ananasa z puszki 1. Torebki z herbatą rozcinamy, zawartość przesypujemy na sitko. 6. Sok z cytryny mieszamy z ciepłą wodą i cukrem. 2. Jajka ubijamy z cukrem na puszystą, jednolitą masę. Dodajemy ekstrakt z wanilii oraz olej z herbatą. 4. Śmietanę dzielmy na dwie części: 350 ml i 150 ml. Możemy również podzielić je na dwie części i upiec osobno dwa blaty. 5. Kiedy przestygną wstawiamy do lodówki na co najmniej 6-8 godzin. Zdejmujemy z palnika i do większej dodajemy białą czekoladę a do mniejszej mleczną. Jeszcze ciepłe fusy łączymy z olejem. Stopniowo dosypujemy przesianą mąkę z proszkiem.