Składniki 2 ugotowane udka z kurczaka lub piersi 4-5 ziemniaków 2 marchewki 1 pietruszka kawałek selera kawałek pora 1 cebula natka pietruszki sól pieprz 1 łyżka oleju ziele angielski liść laurowy papryka w proszku (ostra i słodka) 1. Kiedy przestygną obieramy ze skórki i kroimy w plastry. 2. Pozostałe warzywa obieramy, dokładnie myjemy. 7. Pod koniec doprawiamy solą, pieprzem, papryką w proszku i wsypujemy poszatkowaną natkę pietruszki. 3. Cebulę oraz pora kroimy w krążki. Dodajemy warzywa oprócz ziemniaków, ziele oraz liść laurowy. 6. Dokładamy ziemniaki i pokrojone w mniejsze kawałki mięso.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://fiolkowakuchniamalgorzaty.wordpress.com/2015/10/05/poniedzialkowa-potrawka-z-kurczaka/