Składniki: 1 kg świeżych muli 2 duże pomidory bez skórki 1 papryczka chilli 2 szklanki białego wytrawnego wina 3 dymki ze szczypiorkiem 4 ząbki czosnku pęczek świeżego lubczyku 1 łyżka klarowanego masła sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Na dużej patelni podsmażamy czosnek i pomidora, następnie jak powstanie konsystencja sosu dodajemy posiekaną dymkę razem ze szczypiorkiem i posiekaną papryczka chilli. Do gotowego sosu dodajemy świeże umyte mule gotujemy przez 8 minut pod przykryciem co jakiś czas potrząsając patelnią. Dopiero na końcu dodajemy wino i gotujemy jeszcze ok 4 minut.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://niezlymlynek.blogspot.com/2015/10/mule-w-sosie-pomidorowym-na-winie.html