Przygotuj sos beszamelowy - w garnku na średnim ogniu rozpuść masło, dodaj mąkę, wymieszaj i smaż przez pół minuty, cały czas mieszając. Na dużej patelni rozgrzej olej, dodaj cebulę, lekko posól i smaż cały czas mieszając aż zacznie się szklić (zajmie Ci to 2-3 minuty). Do cebuli z czosnkiem dodaj mięso i cały czas mieszając smaż, aż całkowicie zmieni kolor - ważne jest, by mięso było w jak najmniejszych kawałkach. Wymieszaj i gotuj na średnim ogniu co jakiś czas mieszając przez 15 minut. Często mieszając doprowadź do wrzenia i gotuj 2 minuty na wolnym ogniu. Jeśli sos odparuje, dolej trochę wody - powinno być go sporo i powinien być niezbyt gęsty, a mocno czerwony i aromatyczny :) Ułóż pierwszą warstwę lazanii,.. na nią wyłóż porcję farszu. Postaw na ogniu, dopraw solą, pieprzem i gałką. Na 10 minut przed końcem, wyjmij lazanię i posyp serem. ...na nią wyłóż porcję farszu. Zestaw z ognia, wlej mleko energicznie mieszając. Podawaj z zieloną sałatą z sosem winegret.