Canneloni brokułowo-szpinakowe z fetą

Mikołaj
Obiad
02.10.2015 15:28
Canneloni brokułowo-szpinakowe z fetą

Jeśli sos jest zbyt gęsty dolewam jeszcze mleka - powinien mieć konsystencję gęstej śmietany - jeśli jest już taki, dodaję do sosu żółtka wymieszane ze śmietaną - dzięki temu sos będzie jeszcze bardziej jedwabisty i będzie miał bardzo zachęcający kolor. Na patelni rozgrzewam oliwę i podsmażam w niej pora z czosnkiem (ale nie do zrumienienia), a gdy zmiękną dodaję liście szpinaku i dosłownie chwilkę smażę mieszając. Przygotowuję sos: na patelni rozpuszczam masło, patelnię zdejmuję z ognia i dodaję mąkę - dokładnie mieszam, tak by nie było żadnych grudek. Patelnię zestawiam z ognia, dodaję cząstki brokułów i fetę, mieszam i w ten sposób otrzymuję farsz do cannelloni. Przygotowanie dania canneloni brokułowo-szpinakowe z fetą ... Brokuły myję dokładnie, dzielę na małe różyczki, a grubsze części kroję w kostkę. Gotuję 5 minut na parze lub w wodzie z dodatkiem soli i cukru, po czym odcedzam i siekam.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.mniammniam.com/Canneloni_brokulowo_szpinakowe_z_feta-5557p.html