- Twardy kawałka podzielić na dwie porcje, uformować wałki o średnicy ok. 5 cm, lekko spłaszczyć, położyć na blachę wyłożona papierem do pieczenia, posmarować roztrzepanym jajem, wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 stopni, piec ok. 20 minut. Czas przygotowania: 60 minut Składniki: - 2,5 szklanki mąki, - ½ szklanki cukru, - Skórka otarta z pomarańczy, - 4 jaja (jedno do smarowania ciastek), - 2 łyżki miękkiego masła, - 1 łyżeczka proszku do pieczenia, - 1 łyżeczka cynamonu, - Szczypta soli. - Wyjąć z piekarnika, studzić ok. 5 minut, pokroi na kromki przy użyciu noża z piłką. Przygotowanie: - Jaja zmiksować z cukrem i masłem, dodać przesianą mąkę wymieszaną z solą, proszkiem do pieczenia i cynamonem, zagnieść ciasto.