Farsz 1 pierś z kaczki 1 duże jabłko 10 śliwek 80 ml białego wytrawnego wina 4 goździki sól pieprz tymianek 1 łyżeczka oleju 1. Składniki Ciasto 250 g mąki 1 żółtko 125 g margaryny 2 łyżeczki startej dyni 1/4 łyżeczki soli himalajskiej 2 łyżki śmietany 18% Na podpieczonym spodzie układamy plastry jabłka, na nich mięso a całość zalewamy duszonymi śliwkami. Mięso z kaczki doskonale komponuję się ze śliwkami i jabłkiem. Kładziemy na zimnej patelni i smażymy z obu stron po 7 minut. Składniki na ciasto zagniatamy i schładzamy w lodówce około 30 minut. 5. Ciasto wałkujemy, wkładamy do formy na tartę i pieczemy około 15 minut. Pierś z kaczki solimy, nacinamy delikatnie skórę. Dusimy przez kilka minut aż owoce się rozpadną.