Składniki
Spód:
80 g masła
1 szklanka pokruszonych herbatników
Masa:
500 g serka śmietankowego
200 g białej czekolady
1 szklanka kremówki
3/4 szklanki cukru pudru
1 łyżeczka skórki z cytryny
2-3 łyżeczki żelatyny
1/4 szklanki wrzątku
1 szklanka malin
Przepis
Masło przełóż do rondelka i rozpuść,ostudź. Przełóż do herbatników i wymieszaj. Tortownicę wyłóż herbatnikami i przełóż do lodówki na 30 minut.
Żelatynę rozpuść we wrzącej wodzie i odstaw na bok by przestygła.
Czekoladę połam na mniejsze kawałki i rozpuść, odstaw na bok.
Serek,cukier,skórkę z cytryny przełóż do miski i ubij mikserem,do połączenia składników. Do sera dodaj żelatynę i rozpuszczoną czekoladę.Wymieszaj.
Kremówkę ubij. Dodaj do masy serowej i delikatnie wymieszaj. Na koniec dodaj maliny i przemieszaj. Masę wyłóż na wcześniej przygotowany,wyrównaj. Ciasto wstaw do lodówki na kilka godzin. Przed podaniem na wierzch ciasta wyłóż maliny.