Makaron z mulami składniki na 3-4 porcje makaron spaghetti (u nas jest to makaron gryczany, ale równie dobrze sprawdzi się zwykły makaron z pszenicy durum) 4 ząbki czosnku 250 g omułek chillijskich natka pietruszki ok pół kostki masła szklanka białego, wytrawnego wina mała papryczka chilli parmezan do posypania sól, pieprz do smaku Makaron z mulami Makaron z mulami Makaron z małżami przepis: Na patelni rozgrzewamy masło, wrzucamy przeciśnięty przez praskę czosnek oraz drobno posiekaną papryczkę. Na patelnie wrzucamy odpowiednią ilość makaronu (w zależności od potrzebnych porcji), mieszamy i podajemy na talerzu. Natkę pietruszki myjemy, siekamy i wrzucamy na patelnię (świetnie się komponuje ze smakiem omułek i czosnkiem, więc może być jej sporo). Będzie to makaron z mulami w sosie maślano winnym.