And all these natural ingredients that create this dessert, make it not only a sweet pleasure, but also a very nutritious meal. INGREDIENTS (1 small tart, 8cm tart pan): CRUST: - 1/2 C raisins/sultanas (50 g) FILLING: - 3 tbsp of 5-minute blueberry detox jam - fresh fruits (raspberries, blueberries etc.) - a pinch of freshly grated, organic lemon zest PREPARATION: First make the crust. Polecam SKŁADNIKI (1 mała tarta o średnicy 8 cm): SPÓD: - 1/2 szklanki rodzynek (50 g) - 1 łyżka białka ze słonecznika PUR YA! WYPEŁNIENIE: - 3 łyżki ekspresowego dżemu z borówek - świeże owoce (maliny, borówki itd.) - odrobina świeżo startej, ekologicznej skórki cytrynowej PRZYGOTOWANIE: Najpierw przygotowujemy spód, wrzucamy składniki do robota kuchennego i miksujemy chwilę, aż powstanie jednolita, lepka masa. Przygotowaną foremkę do tarty ( u mnie ...cm) wykładamy folią spożywczą i wypełniamy masą na spód, pamiętając aby dokładnie wyłożyć boki foremki, tak aby nasz dżem z niej nie wypłynął. Słonecznik to doskonałe źródło magnezu, wapnia, witaminy E oraz witamin z grupy B, szczególnie zalecany jest osobom żyjącym w dużym stresie, pijącym dużo kawy lub tym, które chcą wzmocnić swoje kości. Sunflower is an excellent source of magnesium, calcium, vitamin E and B vitamins, its particularly recommended to people living in big stress, drinking a lot of coffee or those who want to strengthen their bones. Sunflower is an excellent source of magnesium, calcium, vitamin E and B vitamins, its particularly recommended to people living in big stress, drinking a lot of coffee or those who want to strengthen their bones. Dessert is very tasty, sweet and low in fat. PUR YA! sunflower proteins is a white powder, made with sprouted and dehydrated sunflower seeds. RAW VEGAN BLUEBERRY TART WITH SUNFLOWER PROTEIN FROM PUR YA! Smaczny i lekki deser, który przygotowałam z produktami PUR YA! Jest to fikuśna, mała tarta, która wykonana jest prawie z samych owoców. Bazę wykonałam z rodzynek i słonecznikowych protein a środek wypełniłam świeżym, naturalnym dżemem z borówek. The base is created with raisins and sunflower proteins and the center is filled with a fresh, natural blueberry jam. Prepare the blueberry jam if necessary. Once the crust has cooled down and got firm, remove it from the mold, fill with the blueberry jam and decorate with fruits. Proszek jest biały, bez zapachu, a w smaku delikatnie wyczuwalny jest aromat słonecznika. sunflower proteins is a white powder, made with sprouted and dehydrated sunflower seeds.