A najlepsze jest to, że można taki obiad przygotować w pół godziny, czyli tyle ile będzie się robić ryż. Edit: Odkąd dodałam ten przepis, trochę zmieniłam sposób, w jaki robię risotto: robię je dużo bardziej kremowe i płynne. Mam niewiele marzeń kulinarnych, ale jednym z nich jest pojechać na Alaskę i zjeść tam łososia prosto z wody, którego sama złowię. Mieszam jak najwięcej, dodaję trochę mascarpone lub śmietany i trochę szybciej ściągam z ognia. Do risotto oprócz łososia pasuje również dorsz na maśle oraz szparagi z patelni. A do łososia co jak nie risotto z szafranem? Ostatnio zasmakowała mi skórka łososia, gdy ten jest przyrządzony szybko na patelni.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://zielonysrodek.pl/losos-z-chrupiaca-skorka-z-szafranowym-risotto/