Semifreddo malinowe

Dominika
Desery
10.09.2015 18:54
Semifreddo malinowe

Mimo że upały już raczej za nami, polecam wykonanie semifreddo :) Składniki Ilość: ok. 8 porcji 300 g malin 500 g zimnej śmietany kremówki 1/2 limonki ok. 130 g cukru pudru Przygotowanie Maliny umyć i umieścić w misie blendera. Całość przemieszać kilka razy, jednak nie za długo, jeśli nie chcecie, aby składniki dokładnie się połączyły, a zależy wam bardziej na uzyskaniu tzw. efektu marmurka. Deser ma być na wpół zamarznięty, więc jeśli za bardzo się zmroził należy go wyjąć 15 - 20 minut przed podaniem. Zwykle do jego przygotowania wykorzystuje się również jajka, jednak ja tego nie zrobiłam, a deser i tak wyszedł pyszny. Można kosztować co jakiś czas, bo mój deser wyszedł mocno słodki, a nie każdy za takim przepada. Do mojego dodałam malin, które świetnie sprawdzają się w tym przepisie.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://lanika.pl/semifreddo-malinowe/