Składniki (ok 6 muszelek): - 150 gram mąki kukurydzianej - 80 gram mąki pszennej - 120 ml ciepłej wody - łyżka oleju - 1/2 łyżeczki soli Dodatki: - 4 jajka - kilka liści sałaty - 150 g sera żółtego - pomidor - pół cebuli czerwonej - garść cebulki marynowanej Przygotowanie Mąki mieszamy z solą w misce, dodajemy olej i wodę. Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy w plasterki, ser ścieramy na tarce, pomidora i cebulę kroimy w półplasterki. Usmażone krążki zwijamy na pół na wałku i zostawiamy do ostygnięcia, aby zachowały ładny kształt. Ja wykorzystałam kukurydziane łódeczki do wersji z śniadaniowej z jajkiem gotowanym na twardo. Każdą rozwałkowujemy na podsypanej mąką stolnicy na grubość ok 0,5 cm. Krążki smażymy na suchej patelni około 2 minut z każdej strony.