Inny mój przepis na mięso z indyka znajdziecie Tutaj Składniki: 2 udka indycze 4 łyżki majonezu 2 duże pory 3 łyżki śmietany 100 g żółtego sera 1 łyżka masła sól pieprz Ja kupiłam już udka indycze bez kości, ale można w łatwy sposób kość usunąć sami. Mięso oprószyć solą i pieprzem po czym ułożyć w naczyniu do zapiekania wysmarowanym masłem. Pora pokroić w półplasterki i dodać do niego ser starty na tarce o grubych oczkach. W przypadku gdy por zacznie nam zbyt mocno się przyrumieniać należy przykryć naczynie folią aluminiową. udka z indyka pod pierzynką z pora Powstanie nam w ten sposób duży kotlet, który dzielimy na pół.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://smakiuczucie.blogspot.com/2015/09/udka-z-indyka-pod-pierzynka-z-pora.html