Składniki: biszkopt czekoladowy 9 jajek 1,5 szklanka cukru 1,5 szklanki mąki pszennej 0,5 szklanki kakao 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżeczki spirytusu/octu szczypta soli biszkopt malinowy 5 jajek 1 szklanka cukru 1 kisiel malinowy wsypać do szklanki i uzupełnić szklankę mąką ( tak żeby była cała szklanka) 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka spirytusu / octu szczypta soli odrobina barwnika czerwonego ( jeżeli ktoś chce bardziej intensywny kolor) masa owocowa 150 g malin 150 g jeżyn 0,5 szklanki wody 2 galaretki owoce leśne masa mleczne 1 szklanka mleka 1 szklanka cukru 1,5 kostki masła roztopionego 2 opakowania cukru waniliowego 4 szklanki mleka w proszku dodatkowo owoce do dekoracji i polewa czekoladowa dodatkowo owoce do dekoracji i polewa czekoladowa Przygotowanie: biszkopt czekoladowy białka ubijamy na sztywną pianę ze szczyptą soli, cały czas ubijając powoli dodajemy cukier, następnie po jednym żółtku, mąkę, proszek do pieczenia i spirytus. Biszkopt lubi dużo powietrza dlatego ubijamy go jeszcze ok 5 minut i przelewamy ciasto do formy pieczemy w rozgrzanym piekarniku na 180 C przez 10 minut sama góra, następnie przełączamy piekarnik góra - dół i pieczemy kolejne 20-30 minut. Biszkopt lubi dużo powietrza dlatego ubijamy go jeszcze ok 5 minut i przelewamy ciasto do formy pieczemy w rozgrzanym piekarniku na 180 C przez 10 minut sama góra, następnie przełączamy piekarnik góra - dół i pieczemy kolejne 20-30 minut. biszkopt malinowy białka ubijamy na sztywną pianę ze szczyptą soli, cały czas ubijając powoli dodajemy cukier, następnie po jednym żółtku i powoli mąkę połączoną z kisielem, następnie dodajemy proszek do pieczenia i spirytus. masa owocowa Maliny i jeżyny blendujemy, w garnuszku zagotowujemy wodę z galaretką, tak aby dobrze się rozpuściła, czekamy, aż się ostudzi i łączymy z owocami, dobrze mieszając aby powstała gładka masa. Jak masa zacznie tężeć dopiero nadaje się do dekoracji, musimy podzielić ją na dwie równe części. masa mleczna Czekoladowy tort z owocami leśnymi i mleczną masą Takie cudeńko przygotowywałam mojej siostrzyczce na szaloną 18. Przecinamy go na trzy części tak aby powstały trzy placki.