Biszkopt kakaowy na occie

Ann
Desery
06.09.2015 12:06
Biszkopt kakaowy na occie

Składniki: - 8 jajek - 2 szklanki mąki (jeżeli chcecie upiec kakaowy biszkopt zamieńcie 5 łyżek mąki na kakao) - 2 szklanki cukru - 2 łyżeczki proszku do pieczenia - 2 łyżki octu Wykonanie: Białka ubić na sztywno z cukrem. I własnie w ten weekend trafiła się na to okazja;) Przepis na ten biszkopt znalazłam już dość dawno na jednej z facebookowych kulinarnych grup. Koniecznie wypróbujcie;) A jak jesteście ciekawi co z niego wyczarowałam to zapraszam na moją Tortową stronkę. A jak jesteście ciekawi co z niego wyczarowałam to zapraszam na moją Tortową stronkę. Biszkopt faktycznie rośnie jak szalony, dobrze, że za pomocą papieru powiększyłam wysokość tortownicy bo biszkopt by z niego wyparował.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://krakowskiesmaki.blogspot.com/2015/09/biszkopt-kakaowy-na-occie.html