składniki: spód 200 g herbatników pełnoziarnistych 120 g masła masa borówkowo-jogurtowa 2 duże jogurty greckie po 400 g 250 g borówek 5 łyżek cukru 1/2 szklanki mleka 4 łyżki żelatyny na wierzch 250 g borówek 1 galaretka, u mnie truskawkowa Składniki przygotować wcześniej aby były w temperaturze pokojowej. Do rondelka wlać mleko i wsypać żelatynę odstawić na chwilkę aby się namoczyła. Zapraszam do zapoznania się z ofertą sklepu, znajdziecie tam też inne formy do pieczenia przydatne w każdej kuchni. Na schłodzony spód wykładać 5 łyżek masy jogurtowej z borówką a potem Potem mleko podgrzać i rozpuścić dokładnie żelatynę (nie gotować), odstawić do wystudzenia. Następnie dodać rozpuszczoną żelatynę i zmiksować aby składniki się połączyły. Galaretkę rozpuścić w 400 ml wody i odstawić do wystudzenia. Serniczek przygotowałam w tortownicy ze szklanym dnem, którą otrzymałam od sklepu ranohome.pl. Borówki przełożyć do rozdrabniacza i zmiksować na mus, odstawić.