Chłodnik arbuzowo-truskawkowy

Ewa
Zupy
03.09.2015 10:52
Chłodnik arbuzowo-truskawkowy

Gdy jest tak gorąco jak w tym roku, to nie chce nam się ani gotować wykwintnych obiadów, ani też nie chce nam się jeść ciężkiego jedzenia. Potrzebne nam będą: około 2 kg arbuza (najlepiej bezpestkowego), 1 melon galia, 0,5 kg truskawek (mogą być mrożone), 3 cm świeżego imbiru, pół szklanki listków świeżej mięty, sok z 1 limonki, śmietana. Melona pozbawiamy gniazda nasiennego, obieramy ze skóry i także kroimy w grubą kostkę. No więc na te upalne dni proponuję Wam schładzające danie, którym możecie zastąpić jeden z posiłków. Imbir obieramy ze skóry i trzemy na tarce o drobnych oczkach. Arbuz oddzielamy od skóry i pozbawiamy pestek (jeżeli nie mamy bezpestkowego). Do zblendowanych owoców dodajemy sok z limonki, starty imbir i miętę.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.satinn.pl/coolinarki/chlodnik-arbuzowo-truskawkowy/