Składniki: 500 g pomidorków 4 małe cebulki lub szalotki po ok 1 łyżeczce gorczycy na słoik główka czosnku zalewa 600 ml octu jabłkowego 1 łyżeczka mielonego imbiru 1 łyżka soli 2 łyżki cukru kilka ziaren pieprzu Ja takie słoiczki zawsze mam w zanadrzu, są świetne, szczególnie wtedy kiedy nie mam za dużo w lodówce, wystarczy przerzucić do miseczki i wsadzić kilka wykałaczek. Fajne propozycje znajdziecie tutaj Przygotowanie: Pomidorki myjemy i układamy ciasno w słoiczki dodając przekrojoną na pół cebulkę lub szalotkę i kilka ząbków czosnku. Aby zapewnić im trwałość pasteryzujcie je ok 10 minut w 90 C. Smacznego!
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://niezlymlynek.blogspot.com/2015/09/koktajlowe-pomidorki.html