Składniki: Biszkopt: 5 jajek 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki pszennej 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej Białka ubić na sztywną pianę, a pod koniec ubijania stopniowo dodawać cukier cały czas ubijając. Zródło przepisu na biszkopt mojewypieki.com Polewa: 240 g masła 3/4 szklanki cukru 4 łyżki wody 2 łyżki kakao Wszystkie składniki włożyć do rondelka i zagotować do rozpuszczenia się składników. 1 szklanka wiórek kokosowych Każdą kostkę ciasta obtoczyć w polewie, a następnie w wiórkach kokosowych. Wlać ciasto i piec w 180 stopniach C około 30 minut (do suchego patyczka) Ponieważ w klasie nas było 30 osób to musiałam piec dwie blaszki. Ja któregoś roku zaniosłam właśnie lamingtony, które inaczej nazywałyśmy kudłaczami , albo kokosankami.