,,Domowa wędlina drobiowa''

Agnieszka
Przekąski
01.09.2015 10:58
,,Domowa wędlina drobiowa''

Składniki: 1 kg piersi z kurczaka 3 płaskie łyżeczki żelatyny 1 płaskie łyżeczki soli ½ łyżeczka pieprzu 1 łyżeczka przyprawy do kurczaka 1 płaska łyżeczka papryki słodkiej Przygotowanie: Następnie szynkowar wkładamy do większego garnka, wlewamy gorącą wodę ponad poziom szynki w szynkowarze, wodę doprowadzamy do osiągnięcia temperatury ok. 80-85 stopni C i parzymy w tej temperaturze na minimalnym ogniu przez 60 minut. Piersi z kurczaka myjemy, osuszamy, kroimy w mniejsze kawałki, posypujemy solą, pieprzem, żelatyną, przyprawą do kurczaka papryką i dokładnie mieszamy.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://podrozwkulinaria.pl/domowa-wedlina-drobiowa/