Bardzo polecam :) SKŁADNIKI: (na 10-12 kotlecików) 0,5 kg mięsa mielonego (u mnie z szynki) 1 jajko 2 cebule 1 duża marchew 1 bułka 1/2 szkl mleka 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka słodkiej papryki 1/2 łyżeczki pieprzu 1/2 łyżeczki czosnku granulowanego 1/2 łyżeczki oregano szczypta ostrej papryki mąka 1 op. mozzarelli 1. Cebule drobno posiekać, marchew zetrzeć na tartce o drobnych oczkach. 3. Marchewkę i cebulę rozgnieść widelcem na drobno (gdy sama mielę mięso to wrzucam je takie uduszone razem z mięsem do maszynki). 4. Mięso wymieszać z jajkiem, bułką. Piec aż kotleciki będą rumiane z wierzchu - ok 30 minut w 200*C (lub dłużej, w zależności od wielkości kotletów). 6. Mozzarellę pokroić na tyle kawałków, ile wyszło kotlecików, wcisnąć po kawałeczku w środek każdego z nich. 7. 5. Formować kotleciki (nie za duże i raczej płaskie - szybciej się upieką), obtaczać w mące i układać w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym olejem.