Truskawki w syropie karmelowym

Ewelina
Przetwory
25.08.2015 10:30
Truskawki w syropie karmelowym

Ale czy te kupne są porównywalne z domowymi, czy wiemy co jest zamknięte w słoiku, czy opis faktycznie zgadza się z jego zawartością? Ostatni truskawkowy przepis w tym sezonie to Truskawki w syropie karmelowym, które pozwalają nam zachować smak lata na dłużej. Pasteryzujemy słoiki w piekarniku ok. 20 minut w temp. 120 stopni C. Nie robimy hurtowe ilości, które zalegają potem w szafkach, ale urozmaicone po kilka słoiczków o różnych smakach. Są świetnym dodatkiem do deserów, ale można nimi słodzić również herbatę, szczególnie pitą w zimowe, chłodne wieczory.. Przetwory domowe, kto je robi w obecnych czasach, gdzie wszystko można kupić.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://straga.pl/marynaty/truskawki-w-syropie-karmelowym/