Wyłożyłam na ciasto przygotowany ser biały na słodko, na nim poukładałam jeżyny, które na końcu posypałam kruszonką. Na dno dużej miski wsypałam sól, na to mąkę, zrobiłam dołek, do którego wsypałam cukier, rozkruszone drożdże i zalałam ciepłym mlekiem. Rozmieszałam drożdże z mlekiem i cukrem, odrobinę zagarniając mąkę i ten rozczyn odstawiłam do wyrośnięcia na około 15 minut. Po tym czasie rozwałkowałam ciasto na duży prostokąt, wycięłam okrąg trochę większy niż moja forma do tarty i wyłożyłam do formy wysmarowanej masłem i posypanej mąką. Z pozostałego ciasta pozwijałam sobie drożdżówki z dżemem z czarnej porzeczki i malinowym z miętą.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://blondynkagotuje.blogspot.com/2015/08/tarta-drozdzowa-z-serem-i-jezynami.html