Lody te znajdziemy w dwóch różnych trendy smakach- Big Milk Yogurt Strawberry, czyli lody jogurtowe z dodatkiem musu truskawkowego oraz Big Milk Yogurt Carmel, czyli lody jogurtowe z sosem karmelowym. Składniki: - 1/2szklanki mąki pszennej, - 3/4 szklanki orzechów włoskich, - szklanka płatków owsianych, - 1/3 szklanki wiórków kokosowych, - 1/2 szklanki cukru, - 2 czubate łyżki ziaren słonecznika, - 150g masła, - 1 kg dowolnych owoców (u mnie truskawki, maliny i jagody), - lody Big Milk Yogurt Strawberry. Orzechy posiekać. piec około 25 minut w temp. 180st. podawać od razu po upieczeniu z dodatkiem zimnych lodów pokrojonych w kostkę. Jak już wspominałam są przygotowane na bazie jogurtu naturalnego, dzięki czemu są zdrowsze, lżejsze, mniej kaloryczne i mają aksamitną, puszystą teksturę. Mnie osobiście bardziej przypadł do gustu Big Milk Yogurt Strawberry, ponieważ jest mniej słodki od karmelowego i zdecydowanie wolę lody owocowe :) Zdecydowanie są mniej słodkie od tradycyjnych lodów np. śmietankowych i delikatnie kwaskowe. Crumble z owocami z dodatkiem lodów Big Milk Yogurt Na dnie nałożyć odrobinę kruszonki, rozłożyć owoce i posypać kruszonką tak, by całe owoce były zakryte. , dlatego śmiało mogą po nie sięgać osoby dbające o figurę i będące na diecie. Nie byłabym sobą, gdybym nie spróbowała wkomponować ich jako dodatek do deseru:)