Składniki: Bezy 6 białek 1,5 szklanki drobnego cukru 1 łyżka octu 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej Białka ubić na sztywno, dodając pod koniec stopniowo cukier.(nie wsypywać całego cukru na jeden raz) Krem 500 ml śmietany kremówki 36% 250 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru (lub według własnego smaku) żurawina Śmietanę mocno schłodzoną ubić z cukrem pudrem na sztywno. z kremem z serka mascarpone i bitej śmietany, a na dodatek żurawina. Dużą blaszkę z wyposażenia piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia i łyżką nakładać na blaszkę białka lekko spłaszczając. Na każdą bezę nałożyć warstwę kremu i ozdobić żurawiną. bezy z kremem Ale też wiem, że bardzo smaczne i czasami ma się ochotę na coś takiego jak bezy.