Zupa krem z pieczonej dyni, batatów i mleczka kokosowego Czas przygotowania: 60 minut Składniki: 400 g pieczonych batatów 500 g pieczonej dyni 1 puszka mleczka kokosowego 2 szklanki bulionu (przygotowanego na bazie domowej warzywnej pasty bulionowej 2 łyżeczki soli morskiej 1 kopiasta łyżeczka kuminu 1 duży ząbek czosnku oliwa z oliwek Wykonanie: Dynię i batata kroimy plastry, smarujemy oliwą z oliwek, oprószamy solą i kuminem. Dziś na blogu bardzo prosta zupa krem z pieczonej dyni, batatów i mleczka kokosowego. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 30 minut. Jak patrzę na dynie i na bataty, to aż mi się oko cieszy.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://www.kulinarneprzygodygatity.pl/2015/11/zupa-krem-z-pieczonej-dyni-batatow-i.html