Składniki (mi wyszło 12 bułeczek): 50 g drożdży łyżeczka cukru 2 cebule 1/4 kostki masła 1,5 szklanki wody płaska łyżeczka soli łyżeczka soli 2 szklanki mąki żytniej typ 720 2 szklanki mąki tortowej 200 g sera żółtego Z drożdży, cukru, łyżki mąki i 6 łyżek ciepłej wody robimy zaczyn i odstawiamy na 15 minut. Po tym czasie mąki mieszamy ze sobą w misce, dodajemy rozczyn, sól, cebulę z masłem (trochę przestudzoną) i resztę wody. Odstawiamy je w ciepłe miejsce na jakieś 20 minut przykryte ściereczką. Formujemy z niego równej wielkości kule, które spłaszczamy i układamy w odstępach na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://e-przepisykulinarne.pl/2015/08/bulki-pszenno-zytnie-z-serem-zoltym-i-cebula/