Składniki: 8 podudzi z kurczaka 1/2 pęczka natki pietruszki 8 pomidorów koktajlowych 4 kromki z bagietki starta skórka z jednej cytryny 100 g masła 3 łyżki posiekanych zielonych oliwek 2 łyżki soku z cytryny sól pieprz Podudzia opłukać i osuszyć na ręczniku papierowym. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C około 30-40 minut, a następnie dodać pomidory i pokrojoną w kawałki bagietkę Zapiekać ponownie około 10 minut. Jednak musiałam, bo na obiedzie miałam córkę z mężem i moją malutką wnusię. Masło wymieszać z posiekaną natką pietruszki i solą i rozetrzeć na udkach.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://smakiuczucie.blogspot.com/2015/08/kurczak-wszystko-w-jednym.html