Smażony ser nadziewany maślakami

Tobiasz
Obiad
03.08.2015 12:20
Smażony ser nadziewany maślakami
  • Czas przygotowania: 15 min

Składniki

Witajcie!

Dzisiejszy przepis nie jest pro zdrowotny ale prócz zdrowego stylu życia uwielbiam tradycyjne, regionalne i prosto z lasu produkty. Stąd też ta smaczna wariacja którą szczerze polecam. Grzyby to ogromny wachlarz smaków, występują sezonowo przez co do ich smaku nie przyzwyczajamy się i przez to, doceniamy go. Szeroko dostępny camembert usmażony w panierce to pokusa dla wielu głodomorów, raz na czas powinniśmy zaspokoić nasze kubki smakowe i poszaleć. Nasz ser nadziejemy przesmażonymi maślakami z dodatkiem tymianku i świeżo zmielonego pieprzu, uczta smaków gwarantowana! Proponuję podawać go z minimalistyczną sałatką którą komponujemy ucinając pionowo 3 cm kawałek kapusty pekińskiej który to przekładamy na talerzyk tak by zachował się kolisty kształt. Dodajemy na to pokrojonego na 4 części pomidora, polewamy dressingiem i opcjonalnie dodajemy orzechy i mięte.

Przepis

Dla 1 osoby

Czas przygotowania: 15 minut