Sardyńska zupa warzywna minestrone, przepis na długowieczność Czas przygotowania: 40 minut Proporcje dla 6-7 osób 1 duża cebula 3 ząbki czosnku 2 marchewki 2 łodyżki selera 1 puszka czerwonej fasoli 420 g 1 słoik ugotowanej ciecierzycy 540 g 4 ziemniaki 1 litr bulionu 3 łyżki oliwy z oliwek + do polania zupy przed podaniem 1 łyżka posiekanej natki 1 łyżka posiekanego koperku 500 ml przecieru pomidorowego 1 mała filiżanka drobnego makaronu, u mnie risini pieprz opcjonalnie świeżo stary parmezan lub pecorino Wykonanie: Ponoć sekretem ich długowieczności jest zupa minestrone, czyli warzywna zupa z dodatkiem roślin strączkowych i makaronu lub ryżu, spożywana codziennie.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://www.kulinarneprzygodygatity.pl/2015/04/sardynska-zupa-warzywna-przepis-na.html