Składniki: 250 g mrożonego szpinaku 250 g twarogu 150 g żółtego startego sera 3 łyżki mąki 2 jajka sól pieprz szczypta gałki muszkatołowej 50 g masła kilka listków bazylii Wykonanie: Szpinak nie rozmrożony włożyć do rondla i dusić około 10 minut, a następnie odcedzić na sicie i przestudzić. Masło roztopić i polać kluski, posypać resztką startego sera i zapiec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C około 10-15 minut aż ser się roztopi. Twaróg rozgnieść widelcem, dodać szpinak, jajka i żółty starty ser (odłożyć dwie łyżki na posypanie). Wrzucać na wrzątek i gotować około 3 minuty jak tylko wypłyną na powierzchnię wody.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://smakiuczucie.blogspot.com/2015/08/kluski-ze-szpinakiem-i-biaym-serem.html