składniki: 1 duży kalafior (ok 700g już gotowych różyczek bez głąba i liści) 2 jajka sól, pieprz 1-2 łyżki posiekanej natki bułka tarta olej do smażenia Kalafiora podzielić na różyczki i ugotować na miękko. Pyszne kotleciki z kalafiora w sam raz na letni obiadek. Z podanych składników wyszło mi 7 kotlecików, wielkość jak na zdjęciu. Z masy uformować płaskie kotleciki i dokładnie obtoczyć je w bułce tartej. Kotleciki podałam z surówką z kalarepki i pieczonymi ziemniaczkami. Smażyć na złoty kolor z obu stron. Dokładnie wymieszać (masa jest nieco rzadka ale po obtoczeniu w bułce ładnie się trzyma).
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://moniamieszaigotuje.blogspot.com/2015/07/kotleciki-z-kalafiora.html